Boğaz ağrısına iyi gelen bitki çayları



Boğaz ağrıyorsa bitki çaylarının gücünden faydalanmalısınız mutlaka. Ancak hangi bitki çayını içeceğiniz ve nasıl demleyeceğiniz de çok önemli.Bu konuda araştırmalar yapmadan sakın kullanmayın.Faydasından çok zararını görebilirsiniz
sizler için birkaç araştırma yaptım.

Boğa ağrısında içilmesi gereken ve en iyi tedavi edebilen 5 bitki çayı..

Havalar soğumaya başlayınca hastalıklar da kapıya dayanır. Başlarız Hapşırık, öksürük, burun akıntısı derken mendili elimizden düşüremez hale geliriz.. En çok da performansımız düşüren ve günlük hayatımıza olumsuz etkiler veren boğaz ağrısı ve ardından gelen  gelen hastalıklara karşı güçlü olmalıyız.
İşte tam da bu noktada  bitki çaylarından destek alabilirsiniz. Boğazımızn ağrısına iyi gelen ve agrılarımız hafifleten ve boğazımızın yumuşamasına destek olan bitki çayları iltihap gidermede de birebirdir.


“Boğazım acıyor” dediğinizde, şikayetinize çözüm olabilecek bitki çaylarının doğru demlenmesi de çok önemli. Acıbadem Etiler Tıp Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu, boğaz ağrısına iyi gelen bitki çaylarını ve demleme kurallarını anlattı.

Ada çayını demlerken nelere dikkat etmeliyiz..

Ada çayının yapraklarında bulunan uçucu bileşenler; ağız ve boğaza yerleşen enfeksiyon ve iltihapları gidermeye yardımcı oluyor. Bu uçucu bileşenlerden etkin bir şekilde yararlanabilmek adına demleme tekniği de büyük bir önem taşıyor. 



  • 1 bardak kaynamış suya 2-3 poşet adaçayı ilave edip 10-15 dakika ağzını kapatarak demlenmesine izin verin. 
  • Günde 2 fincan kadar tüketebilirsiniz.

Boğaz kuruluğuna nane çayı

Nane çayının içeriğinde bulunan uçucu bileşenler boğazın yumuşamasına ve kuruluğun giderilmesine yardımcı oluyor. Bu nedenle günde 1-2 fincan içebilirsiniz. Fakat reflü probleminiz varsa uzak durmalısınız.







Boğaz ağrısı için nar kabuğu çayı

Narın kabuğunda bulunan polifenolik bileşenler boğaz enfeksiyonlarına neden olan bakterilerin etkinliğini azaltarak boğaz ağrısına çözüm olabiliyor. Nar kabuğunu yemek yerine kurutup çay olarak tüketmek daha sağlıklı. Bu aynı zamanda kabuğunda bulunan alkoloidin fazla tüketiminin de önüne geçilmesini sağlıyor. 

  • 2 çay kaşığı kurutulmuş nar kabuğunu, üzerine 1 bardak su ilave ederek kapalı ve mümkünse cam bir fincanda 10 dakika demleyerek içebilirsiniz.





Boğaz ağrısı için karanfil

Karanfilin içeriğinde bulunan öjenol isimli uçucu bileşen boğazdaki yanmayı gideriyor. Ağız, boğaz yolu enfeksiyonlarında ise antiseptik ve ağrı giderici olarak görev alıyor. 
  • Çiğneyerek tüketebileceğiniz gibi günlük olarak içilen çayların içerisine de karanfil ilave edebilirsiniz.




Balgam söktürmek için meyan kökü

İçeriğinde bulunan saponin tipi bileşenler boğazda oluşan balgamın sıvılaşmasını sağlayarak atılmasına yardımcı oluyor. 
  • 3 bardak suya, 3 tatlı kaşığı meyan kökü ilave edip, 15 dakika demledikten sonra günlük olarak tüketebilirsiniz.
Share on Google Plus

About Gültasarimcom

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder